fbpx
 
 
 

Hva gjør jeg her?

Hvordan finne indre ro og glede?

Kan vi noensinne føle fred? Finnes ekte sjelefred? For å føle ekte fred i sinnet, må vi søke etter det, men hvor skal vi søke? Vil hjertet finne ro med en dag på stranda eller hvis vi får drømmehuset, eller er det noe annet som må til?

Vanskelig å finne ro

Er det ikke vanskelig å føle indre ro i enkelte situasjoner? Det er visse ting som ødelegger roen for de fleste av oss. Det kan være at man slapper av hjemme og en bilalarm plutselig går av, det drypper av en vannkran, en summende flue er plagsom eller naboen spiller for høy musikk. Under slike forhold ville mange av oss tenke for oss selv: «Jeg trenger litt fred og ro!» Desto lenger bråket varer, desto mer begynner vi å lengte etter fred og ro.

En dag på stranda

Vi søker alle etter indre ro gjennom ulike ting, men hva er det som virkelig gir oss indre ro? Forestill deg at du sitter på en stille strand. En lett bris blåser forsiktig i håret ditt. Solens stråler kiler varmt på huden din. Du kan høre lydene av vann som bølger rundt deg. Du ser en vakker solnedgang i horisonten. Ville du ha følt fred? De fleste av oss ville ha svart: «Ja, faktisk ville jeg likt å være der akkurat nå!» Men hva om du dagen før ble fortalt at du har en hjernesvulst? Sittende på stranda, vitende om at du kanskje bare har noen måneder igjen å leve, ville du fortsatt ha følt fred og indre ro? På en måte virker ikke dette fredelige scenarioet så fredelig lenger.

Drømmehuset

Den ytre roen er som en luftspeiling, eller enklere sagt, en innbilning i våre tanker. På avstand ser det ut som den gir oss ro, men når vi ser nøye etter, ser vi at det ikke er ekte. Å sitte på stranden så ut som et fredelig og rolig scenario, men kunnskapen om hjernesvulsten knuste vår illusjon. For å utforske denne tanken videre, forestill deg ditt ideelle hus. Kanskje dette luksuriøse huset har ti soverom? Kanskje det er fine biler parkert i oppkjørselen? Det kan til og med være en hushjelp som tar seg av husarbeidet for deg? Mens vi forestiller oss drømmehuset vårt, tenker vi kanskje: «Livet ville vært så avslappende og fredelig der!» Likevel er det folk som bor i dette huset, men som frykter lyden av vekkerklokken hver morgen fordi de ikke kan fordra livet. Desto nærmere vi kommer drømmehuset, desto tydeligere blir det at vi ser på en luftspeiling.

Hvordan finne indre ro

Hvorfor kjenner vi til folk som har alt på utsiden, men som føler at livet ikke er verdt å våkne opp til? Hvis ytre fred ikke er nok, hva er det da som gir sjelen ekte fred og ro? Svaret er enkelt; på samme måte som vi har fysiske behov for ting, slik som vann, har vi også spirituelle behov. Å oppfylle våre spirituelle behov, vil gi oss indre fred. Dem som tror, deres hjerter finner ro ved å komme Gud i hu – sannelig, det er ved å komme Gud i hu at hjertet finner ro.

Hva det vil si at hjertet har funnet ro

Hvis hjertet har funnet ro er man tilfreds med livets gode og dårlige stunder. Om en rammes av motgang og vanskeligheter, er man allikevel glad og hjertet er tilfreds. Det vil ikke si at man lever i en evig lykkerus, men man blir ikke varig engstelig eller deprimert, fordi man har anerkjent en høyere makt hvis visdom, rettferdighet og barmhjertighet, overgår menneskets sinn. Hvis du vet at det finnes en skaper av universet som har skapt deg med en hensikt, og at alt vondt du går gjennom, vil gi belønning som er langt mer verdt enn hele denne verden og alt som er i den, vil du få en unik form for fred i hjertet. En slik fred kan ikke oppnås på andre måter. Livet blir positivt, man er stadig glad og lever et produktivt liv hvor man er god mot andre.

Konklusjon

Det er mange ting og scenarioer som tilsynelatende ser ut til å kunne gi deg indre ro, og hjelpe deg ut fra livets stress, men det er bare en illusjon. Det som kan gi deg indre ro er å finne meningen med livet og gjøre det du er skapt for å gjøre. Men finnes det en skaper som har skapt deg med en hensikt? Det er et dypt spørsmål vi snart skal se nærmere på. Noe som er helt sikkert og som ingen er uenige om, er at du en dag vil komme til å dø, men hva vil skje etter døden? Neste steg er å finne ut om døden virkelig er enden.

Neste steg: Er døden virkelig enden?
0
Delinger

Liker du artikkelen?

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

0
Delinger