fbpx
 
 
 

Hva gjør jeg her?

Er livet bare en lek?Vi sliter oss ut gjennom hverdagen og så fort vi får mulighet til å rømme fra virkeligheten løper vi til de små ting som ser ut til å gi oss glede. Livet virker mangelfullt, er det ikke mer å forvente?

Er det ikke mer å forvente?

Sitter du også med følelsen av at livet i mer eller mindre grad har blitt rutine? Vi står opp etter å ha sovet. Vi får i oss noe å spise, enten det er nå, eller senere. Vi drar på skole, jobb eller gjør det samme som vi gjorde i går. Det er i mer eller mindre grad de samme type oppgavene vi gjør. Vi kommer hjem, enten vi bor alene eller sammen med noen. Vi har noen høydepunkter som vi ser frem til gjennom dagen, og vi har ting vi ikke ser frem til. Du er ikke alene om dette, men er det ikke mer å forvente av dette livet?

Livets høydepunkter

Flere og flere innser stadig at hverdagen til en viss grad er mangelfull. Hverdagens rutiner gir ikke den fornøyelse vi egentlig søker. Det er derfor mange av oss sparer penger til å dra på ferier eller drikker oss fulle i helgene. Vi vil koble ut fra livet og gå inn i en illusjon av glede hvor alt er herlig. Hadde vi vært fornøyd med våre rutiner ville vi ikke søkt tilflukt i materielle gleder eller berusende midler som tar oss vekk fra virkeligheten av livets rutiner. Er det ikke noen måte å bryte ut fra rutinene uten å rømme fra dem gjennom materialisme, ferier og beruselse eller lignende? Hvis vi finner ut hvorfor vi egentlig er her, vil ting kanskje virke mer forståelig og vi kan klare å sette sammen livets puslespill.

Forestill deg

Forestill deg at du våkner opp i en stor fabrikk du aldri har vært i før, uten å huske noe fra fortiden. Du ser tusenvis av mennesker som jobber i vei og alle dører og vinduer er lukket og forseglet. Folk arbeider, sover og bruker all sin tid inne i denne fabrikken. Hva ville du tenkt for deg selv i denne situasjonen? «Nå er jeg her og kan like godt bli med alle de andre og jobbe jeg også.» Eller ville du stanset opp og spurt deg selv: «Hvordan havnet jeg her?», «Hva er meningen med at jeg er her?», «Hva ligger utenfor denne fabrikken?», «Hva skjer når arbeidet her er over?» Dette eksempelet er som vår eksistens her på jorda. Vi mennesker har blitt kastet inn i tilværelsen uten noe valg, så spørsmål som: «Hva gjør jeg her?», «Hva er meningen med livet?» og «Hvor skal jeg etter jeg dør?» dukker stadig opp i våre tanker. Vi glemmer disse grunnleggende spørsmålene i våre daglige rutiner, men å ignorere dem vil ikke få dem til å forsvinne. Å få svar på disse spørsmålene vil gi livet en dypere mening, det vil hjelpe oss med å håndtere livets stress og finne indre ro og glede.

Konklusjon

Livet er blitt rutine og er til en viss grad mangelfullt. Sann glede ligger ikke i materialisme eller å søke tilflukt fra hverdagen gjennom rusmidler og ferier. Livet må ha en dypere mening enn å være en slave av livets rutiner og materialisme. Neste steg er å utforske om det er andre måter å unnslippe livets stress og finne indre ro og glede?

Neste steg: Hvordan finne indre ro og glede?
0
Delinger

Liker du artikkelen?

Hvorfor ikke dele den med dine venner?

0
Delinger